Nyköping 2020/2021 R.I.P.

Nu är det bestämt. Norbusang Nyköping 2020 går härmed i graven och skjuts alltså inte upp till 2021. Det innebär att festivalsugna körer 2021 får resa till Roskilde i Danmark. Håll utkik på den här sajten.

Som UNGiKÖR:s projektledare vill jag tacka alla som bidragit till festivalen 2020 i Nyköping:

FÖRST och VIKTIGAST att tacka då ni inte ens hann få betalt – workshopledare som planerat för att ge 400 unga nordbor nya nycklar till rösten, musiken, sången, kören, kroppen, scenen. TACK Lone Larsen, Birgitta Mannerström Molin & David Molin, Susanna Lindmark, Saga Blomberg & Celso Paco, Anci Hjulström & Karin Marmander & Åsa Johansson, Arvid Nerdahl & Peter Ekengren samt Simon Ljungman. Min övertygelse är att vi kommer att mötas i framtida konstnärliga sammanhang.

Nordisk kulturkontakt – stödprogram för barn- och ungdomskultur som bär UNGiKÖR:s förlust.

SENSUS Studieförbund med Karin Sundin i spetsen, som i projektgruppen delat med sig av sin långa erfarenhet av eventsamordning, bjudit på möteslokaler och formgivning av festivalhäfte.

Nyköpings kommun – i synnerhet Susanna Skatteboe, eventsamordnare och Bo i Nyköping-guide som med outtröttlig energi givit förslag på praktiska lösningar, lokaler, visat oss runt och bjudit på sitt lokala nätverk.

Svenska kyrkan i Nyköping – ett positivt och generöst bemötande från början till slut – från kyrkoherde, kyrkomusiker, vaktmästeri och fastighetschef. Festivalen skulle fått låna ett stort antal lokaler för workshops, konserter, festivalkansli helt utan kostnad. Ett särkilt tack till kyrkomusiker Jenny Tjärnström har varit vår kontakt.

Kulturskolan i Nyköping och Ingela Ljung event som generöst lånade ut utrustning och idéer för genomförandet.

Tack också till Nyköpings Folkhögskola, Campus Nyköping, Nyköpings Enskilda gymnasium, Måltidsservice och Mattes Mat som varit lätta att samarbeta och komma överens med vad gäller lokaler, kost och logi.

Over and out.

Helena Andersson Bromander, UNGIKÖR:s projektledare, Norbusang 2020

 

Related posts