Workshopledarna

10-14 år

Edo Bumba. Afrikansk sång
Edo Bumba är en kongolesisk musiker som kom till Sverige på 80-talet och utbildade sig vidare vid Musikhögskolan i Göteborg. Edo har en bred kulturell repertoar som musiker, körledare, slagverkare, dansare, kompositör och producent och skrev musik till en film om Doktor Dennis Mukwege, mottagare av Nobels fredspris 2018. Han är en hyllad pedagog inom bl a rytmik- och ensemblespel och fick år 1997 ta emot Kungliga Musikaliska Akademiens pedagogpris. Idag turnerar Edo Bumba flitigt runt om i Norden, ofta tillsammans med grupperna Edo Bumba Band, Amani, Sauti Sol, Afrotronics och Star for life. 

Birgitta & David. Rösten – Klangen – Kroppen
Birgitta Mannerström-Molin är sångpedagog och kördirigent verksam bland barn och unga i Göteborg. Hon undervisar på Högskolan för scen och musik i Göteborg i kördidaktik och dirigering, är dirigent på SidebySide, ett av världens största musikläger för barn och unga samt anlitas av Göteborgs Symfoniker som konstnärlig rådgivare. Birgitta gör även uppdrag för Göteborgoperan, Körcentrum Väst, El Sistema och Svenska kyrkan, utsedd till Årets Barn- och Ungdomskörledare i Sverige år 2016. David Molin är organist och körledare i Göteborg. För närvarande leder han ungdomskören Härlanda Voces och Härlanda Kammarkör.

 

14-25 år

Anders Fennsjö. Down in Missisippi 
Anders Fennsjö är en sångare, gitarrist och musikalisk allkonstnär från Jönköping. Han älskar att röra sig mellan olika sammanhang, olika genrer och att utforska alla möjliga områden i musiken. Likaväl som att skriva effektfulla arr i olika genrer för körer och orkestrar kompar han alla – från internationella världsartister till barnkörer för att i nästa stund göra solistiska framträdanden. 

Camilla Ekelöf & Karin Edwardsson – Vi brinner! – We are on fire! 
Camilla Ekelöf är konstnärlig chef för Dans och Unga Spira på Smålands Musik och Teater. Hon är utbildad vid Danshögskolan i Stockholm, samt i New York. Camilla har verkat som frilansande danskonstnär och hennes verk har spelats på teatrar i ett flertal länder i Europa Afrika samt i Ryssland. Hon är frekvent anlitad som koreograf arbetat på Stockholms Stadsteater, Göteborgs Operan, Borås Stadsteater, Helsingborgs Stadsteater, Malmö Opera, Teater Halland, Angereds teater, Folkteatern och Vasa Stadsteater i Finland för att nämna några.

Karin Edwardsson har varit körledare sedan 1989 och har lett kammarkörer, barn- och ungdomskörer samt gospelkörer, främst inom Svenska kyrkan men även fristående körer. Hon är utbildad vid Musikhögskolan i Göteborg och framträder också ofta som sångsolist. Hon har fått Jönköpingspostens kulturstipendium, Olle Widestrands-priset och vunnit kör-SM med Kammarkören Voces. 

Maria Goundorina – spetsspår
Maria Goundorina, eller Masja som hon även kallas, kommer från Ryssland och har studerat vid Ippolitov-Ivanovs musikhögskola, Tjajkovskijkonservatoriet i Moskva, Wiens universitet och Kungliga Musikhögskolan i Stockholm. Masja har både sjungit i och lett flera framstående ensembler i Ryssland, Tyskland och Sverige och har varit finalist i olika internationella dirigenttävlingar. Sedan 2009 leder Masja Allmänna Sången och undervisar i körsång på Adolf Fredriks Musikklasser. Under en treårsperiod 2021-2024 är Masja dirigent i Sveriges ungdomskör. Utöver allt detta undervisar hon i i kördirigering och körsång samt ger föreläsningar om rysk konstmusik på olika kurser i Österrike, Tyskland, Holland och Sverige.