Norbusang: Barn- och ungdomskörsång i Norden

Alone looking at the Mountain

Instruktør: Ingrid Danbolt

Aldersgruppe: 15 år – 26 år, både gutter og jenter. SATB.

 

I denne workshopen får deltagerne presentert to verk; “Stars” av Ēriks Ešenvalds og “Alone looking at the Mountain”, fra det 3-satsige verket Li Po Songs av Frank Havrøy.

Tematisk passer tekstene godt til festivalens tema omkring vennskap, fred, medmenneskelighet, toleranse og inkludering, og musikalsk gir de varierte og spennende utfordringer – de er rett og slett vakre og morsomme å synge for alle stemmegrupper!

Ingrid Danbolt har hovedfag korledelse fra Norges Musikkhøgskole og jobber som lektor i musikk ved Høgskolen i Oslo og Akershus. Hun har mottatt to internasjonale dirigentpriser samt utmerkelser for sitt lokale kulturarbeid for barn og unge i Skedsmo kommune. Hun har også vært produsent for større musikalproduksjoner, blant annet i Den norske opera og ballett.

Ingrid holder jevnlig seminarer og kurs for sangere i ulike aldre, og er kunstnerisk leder for Skedsmo Voices og korets vokalensemble, som vant Ungdomskorklassen i konkurransen Syng for oss i Bergen i juni 2016.

 

Dette materialet må forberedes av korene som skal være med på workshopen. Materialet sendes ut til korene i januar for forberedelse.

Stars skal fremføres med glass, og de som ønsker å spille glass MÅ KUNNE STYKKET UTENAT på konserten!

Viktig info til de som ønsker å spille glass på Stars:
De må selv sørge for å ta med stettglass som er egnet til formålet og sjekke at de får frem de tonene som er beskrevet i verket. Det krever litt trening å spille på glass, og ikke alle glass er gode å spille på. Lurt å sette en tape (evt markere med tusj) på glasset med markering av hvor mye vann som skal fylles for den enkelte tone, så går det raskere neste gang man fyller det :)
De som kun ønsker å synge må også kunne det utenat, – ellers vil det visuelle uttrykket forringes.
De som ikke spiller på glass må gjerne ta med seg små lommelykter, som vi kan bruke som «stjerne»-effekt på konserten, – se video:
“Alone looking at the mountain” inneholder klapping og tramping, som betyr at denne også må kunnes utenat til konserten. Mao; lurt å se igjennom stemmene på forhånd ;)

 

 

 

 

 

  • Facebook
  • Twitter
  • RSS

Comments are closed.